Välkommen till Janfire  |  0771-100 100  |  info@janfire.com

Om oss

Trygghet och kvalitet från en partner som kan pelletsvärme

Janfire är en av marknadens ledande tillverkare av pelletsbrännare och pelletspannor. Sedan starten 1983 har vi levererat effektiva pelletsaggregat för villor. Idag tillämpas vår teknik för driftssäker, lättskött och miljövänlig pelletsförbränning inom långt flera områden.

Lösningar för många tillämpningsområden

Rötterna är djupa. I drygt 40 år har vi på Janfire haft vårt fulla fokus på att utveckla en teknik för effektiv och hållbar förbränning av pellets.

Vi tycker själva att vi kommit långt. Våra pelletsbrännare och pannor genererar idag värme inte bara i villor utan även för fjärrvärmeverk, i offentliga byggnader och på byggarbetsplatser runt om i Sverige. Janfires system nyttjas även för produktion av ånga inom industrin.

Pelletsbrännare och pelletspannor

Vårt produktprogram är utvecklat för att möta behoven hos våra målgrupper.

Villaägaren erbjuds vår pelletspanna Janfire Integral TYP25 samt pelletsbrännare  i två olika versioner. Produkterna erbjuds som paket eller var och en för sig. Grundtekniken tillämpas även i mera avancerade pelletssystem för installation i större fastigheter.

Mobila pelletssystem används i första hand inom byggsektorn. I ett färdigt koncept erbjuds byggentreprenörer ett totalåtagande där vi tar ansvar från start till mål, från installation och igångkörning till drift och underhåll.

En trygg och kompetent partner

Ett samarbete med Janfire innebär tryggheten av att kunna luta sig mot en partner som kan pelletsvärme. Vi har genom åren byggt upp en erfarenhet och kompetens som vi är tämligen ensamma om.

I vår anläggning i dalsländska Åmål, naturskönt inbäddat i själva hjärtat av Sverige, tillverkar vi våra pelletspannor och brännare. Allt görs på plats, från den mekaniska bearbetningen till montage och elektronik.

Inte långt ifrån fabriken tillverkas även de träpellets som vi sedan använder som bränsle i våra anläggningar.

Marknadsförs via återförsäljare

Våra produkter når marknaden genom ett stort och genomtänkt nät av återförsäljare.

Från nord till syd – i både Sverige och Norge – finns kompetenta partners som kan hjälpa dig som kund till en pelletslösning som verkligen fungerar.

Finn din närmaste återförsäljare här